aRtelier - TiKo

De Kunst van het Zijn

Onze LINKS

Een biologische appel

Fruit eten uit eigen tuin is ieder jaar weer een feest.

Wij hebben vijf pracht bomen van deze biologische

fruitboomkweker. En genieten volop van de vruchten.

 

Floris Natuurlijke bomen

 

Alle soorten fruitbomen, ecologisch opgekweekt

www.natuurlijkebomen.nl/

en

www.hoogstambomen.nl/

 

De Kruidhof

Welkom op De Kruidhof!

Met veel plezier werkt Ruthie als vrijwilligster op De Kruidhof en geeft daar cursussen in vilten en in het werken met verschillende kruiden. Wij nodigen u van harte uit ook eens een wandeling te maken door De Kruidhof en te genieten van de 17 thematuinen, elk met hun eigen unieke plantencollecties en bijzonderheden. In totaal groeien er zo'n 2.000 plantensoorten op ruim 3,5 ha. De tuinen zijn gevarieerd en hebben zowel recreatieve, educatieve als informatieve elementen. In de Verkooptuin zijn allerlei bijzondere planten en een uitgebreide kruidencollectie te koop.

Ga naar hun site en geniet:

http://www.dekruidhof.nl

 

Shulmusic.org

 

Shulmusic.org is een internet site die iedereen die iets met Joodse litugische muziek heeft zal verbazen.

 

Bestaat Joodse Kunst

Op de site, 'Bestaat Joodse Kunst?', gaat kunsthistorica en kunstenaar drs. Diklah Zohar in op deze vraag en verduidelijkt zij haar antwoord. In haar verhandeling herkennen wij de schroom van de door ons geïnterviewden om hun kunst Joods te noemen.

 

Jonet richt zich op iedereen met interesse in Joodse cultuur of het Jodendom in de ruimste zin van het woord, en nodigt nadrukkelijk iedereen – met een Joodse achtergrond, een Joodse partner of welke andere verbinding met de Joodse cultuur dan ook – uit om deel te nemen. Uiteraard is Jonet er ook voor niet-Joden die geïnteresseerd zijn in het Jodendom.

"Dé online community voor Joods Nederland"

 

Hoe wordt een mens 'a Mensch'?

a Mensch op zijn jiddisch: een bijzonder mens, een goed mens, een mens met een hart.

er zijn vele manieren denkbaar om dat te worden (als je het al niet bent).

een van die manieren is om 'in contact met anderen' meer Mensch te worden.

elkaar helpen, iets weggeven, elkaar iets leren, naar elkaar luisteren, elkaar inspireren en ga maar door.

HalloJoods is opgezet om dit een klein beetje meer mogelijk te maken.

Ga naar hun startpagina.

 

Bep Branca Wildström Knoop - Mag ik mij voorstellen? Ik ben geboren in Amsterdam en begon in 1965 met het componeren van monumentale wandkleden. Componeren? Ja, door mijn viool- en piano-opleiding speelt ook de muziek een rol in mijn kunst.

Ga naar haar site.

 

Carla da Silva: "Jiddische muziek raakt de ziel."

Ga naar de site na haar en die van haar vrienden.

 

Ellen Cohen - Na haar opleiding aan de Kunstacademie Maastricht vestigde Ellen Cohen zich in de Randstad. Ze was lid van 1998 tot 2002 van de Amsterdamse kunstenaars-vereniging De Onafhankelijken.

Momenteel woont en werkt Ellen in Friesland; achtereenvolgens in Leeuwarden en Franeker. Ellen is aangesloten bij Fria, de Friese vereniging van beeldend kunstenaars en bij Facit de kunstenaars-vereniging van Franekeradeel. Ze staat ingeschreven bij het Friese documentatiecentrum Keunstwurk. Ellen exposeert in binnen- en buitenland.

Ga naar haar site.

 

Mark Lisser - Beeldend kunstenaar en reisorganisator Mark Lisser schildert alledaagse landschappen, stadsgezichten en interieurs. Ze lijken fotografisch, maar zijn ze dat wel? Het beeld is intenser dan hij via een foto kan weergeven, net zoals ook een herinnering een beeld intenser kan maken dan het op het moment zelf was.

Ga naar zijn site.

Trix de Waal - Een autonoom kunstenaar die voornamelijk met textiele materialen werkt.

Ga naar haar site.

 

Eva Elbaum - is mijn jiddische kunst, zoals ik het noem, misschien ook iets voor jullie site?

Natuurlijk en daarom interviewen we haar ook zeker in de toekomst.

Ga naar haar site.

 

De CD 'Voice Massage' van Gilad, waarvan het gebed voor de staat Israël één van de nummers is, wordt door hem op een speciale wijze aangeboden voor de lezers van onze site. Wanneer u bij de bestelling aRtelier-TiKo vermeldt dan komt € 2,00 ten goede aan ons goede doel de Stichting Vrienden van Givat Haviva.

De CD kost € 12,00 + verzendkosten. U kunt hem bestellen via: info@bombadilcoaching.nl

 

Sommige links moet je gewoon met andere delen. Wij zijn dol op Israëlische muziek. De volgende link voert u naar een film die u een goed idee geeft over de geschiedenis van deze muziek. Wij hebben er met veel plezier naar gekeken en inzicht gekregen in zijn ontstaan. Muziek is wat culturen kan verbinden en duidelijk kan uitstijgen boven politiek. Deze film laat verbinding heel goed zien. Sjalom voor iedereen.

Michael en Ruthie

 

Joods muziek erfgoed- Israel

Israel: Klanken op zoek naar een thuis, 1999. Een film over de eenheid en diversiteit van Israëlische muziek. Deel van het Israel Music Heritage Project, Spielberg Joods Filmarchief.

Uitgezonden: 03 juli 2011

 

Voor wie nog meer over Joodse muziek wil te weten komen is de volgende link een goede keuze. klik hier.

 

Sitemap